{ "title": "Bebeklere Hurma", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/bebeklere-hurma.jpg", "date": "19.01.2024 21:20:04", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Bebeklere hurma, yeni doğan bebeğin ağzına kadın sütünden öncesinde öncelikle yumuşatılmış hurma sürülmesi, bebeği enfeksiyonlara karşın savunuyor. Uzmanlara göre bebeğin enerji gereksinimini da karşılayan tahnik, diyabetli annelerin bebeklerinde oluşabilecek beyin hasarını da engelliyor.

Hurma, içerisinde bulanan B1 ve B2 vitaminleriyle karaciğerin güçlenmesine destekçi ve boğaz ağrısı, öksürük benzeri sıkıntılara birebir. Demir ihtiva ettiğinden kansızlığa iyi geliyor. Bol miktarda fosfor ve kalsiyum içerir hurma, bebeklerinizin kemik hastalıklarına karşın dirençli olma olanağı sağlar. Bebeğinize gün içerisinde 2 adet hurma vererek sıhhatli beslenmesini destekleyip hem de hastalıklardan savunmasına destekçi olabilirsiniz. 8 ay civarındaki bebeğinizi hurmayla tanıştırabilirsiniz. Arıtılmış şeker mahalline bebek ve çocuklarınızın yiyeceklerini tatlandırmak amaçlı kullanabileceğiniz çok fazla yararlı bir natürel tatlandırıcı misyonu gören hurma meyvesi aynı zamanda lif oranıyla kabızlık çeken küçükler amaçlı de süper bir besin. Kuru incir ve hurma 2 yaşından öncesinde verilmemelidir. Fındık, badem, fıstık benzeri kuru yemişler şüphesiz minik çocuklara verilmemelidir. Üstelik erişemeyecekleri yerlerde saklanmalıdır çünkü rahatlıkla boğaza kaçıp boğulma olaylarına neden olabilirler.

Not: bu ağır ağır yapılmalıdır. Öncesinde, birden çok kahve kaşığı ezilmiş sebze veya meyve, biberona eklenir. Bebek bunu onay ederse, miktarlar ağır ağır arttırılarak 50 ardından 100 grama ulaşır.

Bebeklere Ne Vakit Hurma Verilir?

Bebekler, sekiz-dokuz aylıkken hurma verilebilir. Fakat hurma içerisinde çok fazla miktarda şeker taşıdığından ötürü hurma ile yaptığımız mamaları çok fazla miktarda yedirmemek gerekiyor. Hurma, içerisinde fazla miktarda lif taşıdığından kabız durumda olan bebeklere verilerek onları dinlendirebilir ve bağırsak ağrılarını hafifletebiliriz. Belirttiğimiz benzeri hurma bebeklerin hem güçlü kemiklere sahip olmasını, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini, karaciğer gelişmesini olanağı sağlar ve hastalıklardan savunmasına destekçi olabilir. Hurma, demir minerali içerdiğinden ötürü aynı zamanda bebeklerde kansızlığa da iyi gelir.

Peygamber Efendimizin (Sas) uygulayıp öneri ettiği yepyeni doğan bebeğin damağına kadın sütünden önce; hurma, şeker, bal, üzüm benzeri tatlı bir gıdanın sürülmesi ve damağın güzelce ovuşturulması işlemi tahnik olarak biliniyor. Tahnik, bebeğin ihtiyacı durumda olan enerjiyi en kısa zamanda almasını ve uzuvlarında depolanmasını sağlıyor. Makalede, hurmada durumda olan minerallerin kadın sütünün eksiklerini bitirerek bebeği zararlı virüslerden savunan bir korunma mekanizması meydana getirdiği bildiriliyor. Diyabetli annelerin bebeklerinde ise tahnik uygulanması beyin hasarını ve diğer mümkün zararları engelliyor. Neredeyse sadece Ramazan Ayında iftar sofralarında tükettiğimiz hurmanın çok fazla mucizevi yararı yer almaktadır. Kolesterolden kuru öksürüğe, Hazımsızlıktan loğusa yaralarının iyileşmesine denli çok fazla yararı yer almaktadır. Hurmanın yararlarını maddeler şeklinde sizler amaçlı sıraladık.
" } ] }