{ "title": "Cennet Hurması Marmelatı", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/Cennet-Hurmasi-Marmelati-83.JPG", "date": "19.01.2024 14:47:27", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Cennet hurması marmeltı; yapımı son derece kolaydır. Cennet hurmasına aynı zamanda Trabzon hurması adı da verilmektedir. Hurma bazı insanlar tarafından pek fazla tercih edilen bir meyve çeşidi değildir. Oysaki hurmanın bilinen birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle B grubu vitamin eksikli yaşayanlar ile metabolizması yavaş çalışanlar için çok iyi bir besin maddesidir. Anacak hurma tüketirken çok tatlı olanların kalori olarak hiç de masum olmadığını akıldan çıkartmamak gerekir. Cennet hurması görüntüsü itibarıyla turuncu renkli bir elma gibidir. Fakat olgun olmayan hurmanın rengi daha çok altın çilek adı verilen meyveye benzemektedir. Cennet hurmasının birçok faydası bulunduğunu belirttik fakat bu meyveyi sevmeyenlerin de bu meyveden istifade etmesini sağlamanın yollarını bulmak gerekmektedir. Günümüzde aktarlarda bu oldun cennet hurmasının kuruları satılmaktadır. Belki kuru cennet hurması damak zevklerine daha uygun olabilir. Ayrıca marmelat yapılarak da tadı farklılaştırılabilir. Cennet hurması tıpkı şeftali gibi hassas bir meyve olduğundan çabuk bozulur ve tüketmek için de çok kısa sürede satış sezonu kapatılır. Bu nedenle eğer cennet hurmasının marmelatını yapmak istiyorsanız çok acele etmeniz gerekmektedir. Aslında kuru cennet hurmasını da kaynatarak marmelat yapabilirsiniz. Fakat bu cennet hurmasının tazesi kadar lezzetli ve güzel görünümlü olmayabilir.

Cennet hurması marmelatının malzemeleri
Cennet hurması marmelatı nasıl yapılır?

Cennet hurması marmelat yapımı püre yapımı kadar kolay bir işlemdir. Öncelikle cennet hurmalarını yıkayın ve içerisindeki çekirdekleri çıkartın. Fakat çekirdekleri çıkartmak biraz zaman alabilir. Hurmanın tam orta kısmı en tatlı ve lezzetli olan yeridir. Bu kısmı ziyan etmeden çekirdekleri ayırmanız gerekirse de çekirdeklerin olduğu alan biraz kaygan bir görüntüdedir. Bu nedenle çekirdekleri elinizi kullanarak çıkartabilirsiniz. Cennet hurmasının çekirdeklerini çıkarttıktan sonra karıştırıcı ile 1 dakika ezin. Daha sonra meyve püresini kaynatmak üzere bir tencereye boşaltın ve üzerine toz şeker ile kabuk tarçını da ekleyerek kaynatmaya başlayın. Ocağın altını kısık ayarda tutun ve cennet hurması marmelatını yaklaşık 25 dakika pişirin. Ocaktan indirmeden evvel içerisine limon suyunu da ekleyin. Marmelat ve reçel gibi tatlıları buzdolabında da saklasanız üzeri bir süre sonra bozulabiliyor. Bu nedenle küçük kavanozlarda konserve olarak saklarsanız daha uzun süre bozulmadan koruyabilirsiniz. Bunun için cennet hurması marmelatı henüz kaynar iken kavanozlara bölün ve ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevirin. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }