{ "title": "Cennet Hurması Reçeli", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/cennet-hurmasi-receli.jpg", "date": "19.01.2024 13:55:32", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Cennet Hurması Reçeli; Faydasının çok bilinmediği şifa niyetine yenebilecek meyvelerden biri de tartışmasız cennet hurmasıdır. Son yıllarda ilginin arttığı fakat yine de herkesin çok bilgi sahibi olmadığı cennet hurması, tam bir lif kaynağı. Bağırsakları çok iyi çalıştırdığı gibi kalp, beyin ve damarların dostu diyebiliriz. Antioksidan etkisi olduğu için vücudu temizleyici özelliktedir. Cildi güzelleştirir ve parlatır. Hafızayı güçlendirdiği ve şekeri düzenlediği gözlemlenmiştir. Bu harika meyvenin pastalarını, tatlılarını da keyifle yapabilirsiniz. Ben size, bu mükemmel meyvenin bizzat yapmış olduğum, enfes lezzetli reçelinin tarifini vermek istiyorum. Beğenerek tüketeceğinizden eminim.

Cennet Hurması Reçeli İçin Gerekli Malzemeleri
Cennet Hurması Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle cennet hurmalarımızı temiz bir şekilde yıkıyoruz. Daha sonra ister elma dilimler gibi, isterseniz de küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Hurmaları doğradıktan sonra geniş bir tencereye alıp üzerine toz şekeri döküyoruz. Daha sonra ağzını kapatıp sabaha kadar (En az 12 saat) bekletiyoruz. Ertesi sabah bir su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynayıncaya kadar arada karıştırıyoruz. Üzerin köpüklenecektir. Onları almanızda fayda var. Kaynadıktan sonra karanfil ve limon tuzunu da koyup, birkaç taşım daha biraz koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz. Daha sonra kepçe yardımıyla cam şişelere doldurup, şişeleri ters çeviriyoruz. Ertesi gün şişeleri kuru ve temiz bir yerde muhafaza edebiliriz. Bu sağlıklı ve mükemmel lezzetli reçeli sizin de tatmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
" } ] }