{ "title": "Hurma Dolması", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/hurma-dolmasi-3246.jpg", "date": "19.01.2024 06:26:52", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Hurma Dolması, nedense hurma sadece Ramazan ayında gelir pek çok kişinin aklına. Besin değerleri ve faydaları o kadar fazla olan bu meyvenin vücudu temizlediği, kalp sağlığını koruduğu, hafızayı güçlendirdiği, tansiyon ve diyabet gibi birçok hastalıkla mücadele ettiği uzmanlar tarafından kesin kabul görmüş durumda. Antioksidan özelliği olan hurma kalp ve damar tıkanıklıklarını engelleyerek, kanser hastalıklarına yakalanma riskini son derece düşürüyor. Hurma beyni ve hafızayı güçlendiren ve destekleyen bir besin olduğundan özellikle çocuklara düzenli olarak verilmesinde de fayda var. Günde 3 adet şeklinde tüketilen hurma bir insanın günlük magnezyum ihtiyacını karşılamaktadır. Tatlıyı sevmeyen hemen hemen yok gibidir. Bu arada şekerin zararları artık bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Peki o zaman tatlı ihtiyacımızı neden bu kadar sağlıklı bir meyve ile hurma dolması ile karşılamayalım. Hurma dolması hem şekerin vücuda verdiği zararı vermiyor hem de ekstra olarak vücuda sağlıklı mineral ve vitamin yüklüyor. Hurma dolması tarifi bugüne kadar yapmış olduğunuz tatlılar arasında en kolayı olarak yerini alacak bir tarif. Lezzeti ise başka bir alem. Yağ, şeker, un içermeyen hurma dolması, doğallığıyla tatlı ve enerji ihtiyacınız için kökten bir çözüm.

Hurma dolması için gereken malzemeler
Hurma dolması nasıl yapılır?

Cevizi çok ufak olmayacak şekilde dövün. Kuru kayısı ve kuru üzümü mutfak robotundan sakız kıvamına gelecek şekilde geçirin. Koyu kıvamdaki üzüm kayısı karışımına tahin, pekmez, ceviz, toz tarçın ve toz zencefili ilave edin. Hurmaların çekirdeklerini hurmaları dağıtmadan dikkatlice çıkarın. Hazırladığınız iç harcı hurmaların içine doldurun. Dilerseniz Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz.
" } ] }