{ "title": "Hurma Ezmesi", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/Hurma-Ezmesi-61.jpg", "date": "19.01.2024 06:02:46", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Hurma ezmesi hem piyasada hazır olarak satılan hem de evinizde kendi imkânlarınızı kullanarak yapabileceğiniz hafif ve sağlıklı bir tatlı çeşididir. Tatlıya hayır diyebilenimiz neredeyse yok gibidir. Hatta tatlısız bir hayat düşünemeyiz. Hurma içerisinde bol miktarda C, A ve B vitamini barındıran besin değeri açısından son derece faydalı bir besin maddesidir. Bu nedenle kanser, kalp gibi birçok hastalığın oluşumuna engel olduğu bilinmektedir. Hurma daha çok sıcak iklimde yetişen bir meyve olduğundan Ülkemizde yetişmemekte olup bu nedenle fiyatı biraz pahalıdır. Haliyle hurma ile yapacağınız hurma ezmesi de size biraz maliyetli gelebilir. Fakat diğer tatlı malzemeleri ile kıyasladığımızda içerisine pek fazla malzeme konulmadığı için aslında düşünüldüğü gibi değildir. Her ne kadar tatlıyı çok sevsek bile tüketimi konusunda dikkatli olmalıyız. Özellikle içerisindeki şeker ve yağ miktarı insan sağlığını çok fazla tehdit eder. İşte bu nedenlere bağlı olarak tatlı ihtiyacımızı yiyeceğimiz sağlıklı bir hurma ile bastırabileceğimiz gibi hurma ile ezme yaparak yeni şeyler de keşfedebiliriz. Hurma ezmesinin yapımı son derce kolay ve zahmetsizdir. Biz anne babalar kendimiz çok fazla sevsek dahi çocuklarımıza inanılmaz faydalı olan hurmayı yedirme konusunda çok zorlanırız. Hazırlayacağınız hurma ezmesi ile işiniz biraz daha kolay olabilir. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Hurma ezmesinin malzemeleri
Hurma ezmesi nasıl yapılır?

Hurma ezmesinin yapımı son derece kolaydır. Öncelikle Medine hurmalarını yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın. Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları karıştırıcı yardımıyla ezin ve bir kâsenin içerisine boşaltın. Ezilen hurmaların üzerine sakın şeker kullanmayın. Çünkü hurma zaten yeterince şekerli ve kalorilidir. Böylece tatlınız hem daha sağlıklı ve hem de doğal olur. Hurma ezmesinin içerisine dövülmüş cevizi ilave edin ve kaşık yardımıyla biraz karıştırın. Daha sonra hurma ezmesine arzu ettiğiniz şekilleri vererek bunları hem güzel hem de lezzetli olabilmesi için Hindistan cevizine bulayın. Hatta bir kısmını da toz Antep fıstığına batırın. Böylece hurma ezmeleri göze de hitap eder. Bu ezmeleri daha sonra küçük ekler kâğıtlarına koyarak kapağı kapalı bir şekilde serin yerde saklayın. Hurma ezmesini bayramlarda da misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bu arada çikolatayı benmari usulü tereyağı ile eriterek hurma ezmelerinin uç kısımlarını bu çikolata sosuna batırıp sadece bu kısımlarını da süsleyebilirsiniz. Tercih sizin. Şimdiden herkese kolay gelsin.
" } ] }