{ "title": "Hurma Kurabiyesi", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/hurma-kurabiyesi.jpg", "date": "21.01.2024 20:08:47", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Hurma kurabiyesi, Hurmayı çok seven biri olarak söyleyebilirim ki hurma kurabiyesi bugüne kadar yediğim en lezzetli kurabiye idi. Mutfakta yeni yemekler yeni pasta çeşitleri deneyip yapmayı çok seven biriyimdir. Elimin altında bir kasa dolusu hurma varken hiç durabilir miyim? Bir gün hurmayı sütle pişirdim üzerine tereyağı kızdırıp döktüm ve ceviz serptim mükemmel ve çok hafif bir tatlı oldu. Ama ben durur muyum o kadar hurma mutlaka değerlendirmem gerekiyor. Kurabiyeyi de çok severim ayıptır söylemesi. Küçük bir araştırma sonucu hurma kurabiyesi nasıl yapılır buldum. Tarifin üzerinde biraz oynamalar yaparak kurabiye yaptım ortaya harika ötesi bir sonuç çıktı. Bu arada kayın validem hacıdan geldi hurma alışverişini biraz fazla abartmış bu hurmalar oradan anlayacağınız. Her neyse ben yaptığım hurma kurabiyesinin tarifini sizlerle paylaşıyorum ve mutlaka denemelisiniz göreceksiniz sonuç enfes olacak.

Hurma kurabiyesi için gereken malzemeler
İç harcı için gerekli malzemeler
Hurma kurabiyesi nasıl yapılır?

Hamura başlamadan önce hurmalar ılık suya koyup bekletelim. Şimdi ayrı bir kapta tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice karıştıralım. Daha sonra sirke, yoğurt, kabartma tozu, vanilya, yumurta, nişasta ve unu ekleyip yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceğiz tarifte verdiğim un az gelir ise ekleyebilirsiniz. Fazla katı yoğurmayın iç harcı koyunca kapatamazsınız. Hamuru yoğurma işlemi birlikten sonra suya ıslattığımız hurmalar sudan alıp kurulayıp minik küpler şeklinde doğruyoruz. Robottan iri şekilde çektiğimiz cevizlerle karıştırıp tarçın atıyoruz. Yoğurduğumuz hamuru dörde bölüyoruz ve serçe parmağınız kalınlığında açıyoruz. Açtığınız hamuru geniş ağızlı su bardağı ile yuvarlak şekiller kesiyoruz tam odasına gelecek şekilde bir kaşık hazırladığımız iç harcından bir kaşık koyup önce iki tarafını sonra diğer iki tarafını kapatarak büyük bir mantı şeklini veriyoruz. Burun malzemeler bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye hazırlamış olduğumuz kurabiyelerimizi dizelim ve üzerine fırça yardımı ile pekmez sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Pişirme sırasında sık sık bakalım yoksa fala kızarabilir altı üstü pembeleşinceye kadar pişecek. Hurma kurabiyesini deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun diyorum.
" } ] }