{ "title": "Hurma Kurusu", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/hurma-kurusu.jpg", "date": "20.01.2024 06:36:54", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Hurma Kurusu; Sağlık için son derece önemli olan hurmanın faydalarının farkına yakın bir zamanda varılmıştır. Tam bir şifa kaynağı olduğu gözlemlenmiştir.

Palmiye familyasından olan hurma, sıcak ve tropikal iklimi sever. Soğuktan etkilenir. Türkiye'de yetiştirilmesine en elverişli yer Akdeniz bölgesidir. En temel vitaminler açısından oldukça besleyici ve faydalı olan hurma, içinde B vitaminlerini fazlasıyla bulundurur. Bedensel ve zihinsel gücü arttırır. Sinir sistemine çok yararı vardır. Kansızlık yaşayan kişilerin fazlaca tüketmesi önerilir. Lifli olduğu için bağırdak sistemini düzenleyicidir. Anne sütüne yakın bir vitamine sahip olduğu için, yeni anne olan kişilerin tüketmesi çok faydalıdır.

Hurma kurusu yapmak için sert hurmalara ihtiyacımız vardır. Temizce yıkadığımız hurmaları dilimleyip ipe geçirecek hale getirdikten sonra, kaynar suya batırıp çıkarıp asıyoruz ve kurumaya bırakıyoruz.

Çerez niyetine yiyebileceğiniz hem leziz hem de sağlık için çok faydalı olan hurma kurusunu, günlük tüketmenizde hiçbir sakınca yoktur. Daha da sağlıklı ve zinde olduğunuzu göreceksiniz.
" } ] }