{ "title": "Hurma Reçeli", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/hurma-receli.jpg", "date": "19.01.2024 07:35:35", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Hurma reçeli, ülkemizde dahil birçok ülkede insanlar tarafından yaygın olarak yapılan yiyeceklerden biridir. Özellikle hurmanın insan vücudunda sağladığı faydalardan dolayı birçok insan hurma reçelinden faydalanmaktadır. Son derece büyük etkileri olan bu reçelin yapılışı, diğer reçeller ile çok büyük benzerlikler gösterir. Oldukça kolay bir şekilde yapılabilen bu reçeli, sizlerde mutfağınızda çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için hemen her evde kolaylıkla bulunabilen malzemelere ihtiyacınız vardır. Hurma reçeli yaparken kullandığınız malzeme miktarına çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü bu reçelin içerisinde kullanılan malzemelerden herhangi birinin eksik olması durumunda direk olarak reçelin kıvamı, tadı ya da görüntüsü olumsuz bir şekilde etkilenmektedir. Hurma reçeli, insan vücudunda çok büyük bir enerji kaynağı olması nedeni ile çok fazla tüketilir. Bazı insanlar bu reçeli yapamayacağını düşündükleri için direk olarak hazır bir şekilde bu reçeli alırlar. Fakat aldıkları bu hurma reçeli içerisinde bulunan tatlandırıcı başta olmak üzere diğer katkı maddeleri insan vücuduna fayda değil zarar verir. Bu durum nedeni ile hurma reçelini evinizde yapmanız çok daha fazla önerilir. Hurma reçeli, doğru yapıldığı zaman insanların beklediği lezzeti sağlamaktadır. Bu nedenle birazdan verilecek olan tarifi çok dikkatli bir şekilde okuyarak aynı şekilde uygulamanız gerekir. Aksi durumlarda bu reçelden olumsuz sonuçlar alabilirsiniz. Son olarak söylemem gerekirse hurma reçelinin içerisinde bulunan şekerin büyük çoğunluğu direk olarak hurmanın içerisindeki doğal şeker olduğu için insanlarda zararlar göstermez.

Hurma Reçeli Malzemeleri
Hurma Reçeli Nasıl Yapılır?

Hurmalar temiz bir şekilde yıkanıp süzüldükten sonra elimizde bulunan hurmaların kabuklarını çok temiz bir şekilde ayrıntılı olarak soyalım. Daha sonra hurmaların çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayalım. Hurmaların tümünü bu işlemden geçirdikten sonra, derin bir tencere içerisine hurmaları ekleyelim ve üzerine toz şekeri koyalım. Bu işlemi tamamladıktan sonra hurmalarımızı bu şekilde en az bir gece bekletelim.

Bir gün bekledikten sonra hurmaların üzerine sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateş yardımı ile bir süre pişirelim. Pişirme sırasında bol bol karıştırarak hurmaların tümünün etkilenmesini sağlayın. Kısık ateşte karıştırarak pişirdiğiniz hurmalar bir süre sonra koyulaşmaya başlayacaktır. İyice koyulaşan hurmaları bir süre kaynatalım ve bu aşamada içerisine karanfillerle birlikte limon tuzunu ilave edelim. Bu karışımı bol bol karıştırın ardından tereyağını erimiş olarak üzerine ekleyerek ocaktan alın.

Artık hurma reçeli hazır. Son olarak çok kısa bir sürede yapmış olduğunuz bu reçeli sıcak sıcak cam kavanozlara pay ederek ağzını sıcak sıcak kapatalım. Hurma reçelinin hava almaması için kavanozların ağızlarını çok sıkı bir şekilde kapatmanız gerekecektir. Kavanozların ağzını sıkıca kapattıktan sonra buz dolabında ters çevrilmiş bir şekilde saklayınız. Yaptığınız reçeli serin ve karanlık ortamlarda muhafaza ederseniz çok daha uzun süreler bozulmadan kalacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }