{ "title": "Hurma Şurubu", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/hurma-surubu.jpg", "date": "21.01.2024 00:49:49", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Hurma şurubu, vitamin ve lif açısından zengin bir bitki malzemesi olduğu için insanlar tarafından çok yaygın olarak kullanılır. Fakat hurmanın ülkemizde çok fazla yetişmemesi nedeni ile hurmanın kullanımı da diğer ülkelere göre biraz daha azdır. Bu durum nedeni ile hurma şurubu da diğer ülkelere göre ülkemizde az kullanılır. İçerisinde çok çeşitli minerallerin olduğu hurma şurubu, özellikle hurmanın bazı işlemlerden geçirilmesi ile mineral açısından çok daha zenginleştirilerek kullanılır. Hurmanın farklı işlemlerden geçirilerek mineral açısından zenginleştirilmesi ile en çok hurma şurubu içerisinde ölçülen karbonhidrat göze çarpmaktadır. Çünkü hurma şurubu içerisinde çok yüksek oranda karbonhidrat bulunur. Bu mineral ise insanlarda genellikle tok kalmak için gerekli olan ve aynı zamanda kişilerde enerji artışı sağlayan bir mineral olduğu için önemli etkiler yapar. Fakat hurma şurubu içerisinde çok yüksek oranda karbonhidrat bulunması nedeni ile bu şurup kesinlikle kilo problemi olan insanlar tarafından kullanılmamalıdır. Çünkü karbonhidrat insan vücudunda bulunan yağ oranının artmasına neden olur. Bu durumda çok büyük sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Hurma şurubu, doğal şeker açısından da zengin olduğu için oldukça şekerlidir. Fakat bu şeker, toz şeker ya da diğer besinlerde bulunan şekerlere göre çok daha sağlıklıdır. Çünkü hurma şurubu içerisinde bulunan şeker direk olarak hurmanın içerisinde bulunan doğal şekerden elde edilir.