{ "title": "Hurma Şurubu", "image": "https://www.hurma.gen.tr/images/hurma-surubu.jpg", "date": "21.01.2024 00:49:49", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Hurma şurubu, vitamin ve lif açısından zengin bir bitki malzemesi olduğu için insanlar tarafından çok yaygın olarak kullanılır. Fakat hurmanın ülkemizde çok fazla yetişmemesi nedeni ile hurmanın kullanımı da diğer ülkelere göre biraz daha azdır. Bu durum nedeni ile hurma şurubu da diğer ülkelere göre ülkemizde az kullanılır. İçerisinde çok çeşitli minerallerin olduğu hurma şurubu, özellikle hurmanın bazı işlemlerden geçirilmesi ile mineral açısından çok daha zenginleştirilerek kullanılır. Hurmanın farklı işlemlerden geçirilerek mineral açısından zenginleştirilmesi ile en çok hurma şurubu içerisinde ölçülen karbonhidrat göze çarpmaktadır. Çünkü hurma şurubu içerisinde çok yüksek oranda karbonhidrat bulunur. Bu mineral ise insanlarda genellikle tok kalmak için gerekli olan ve aynı zamanda kişilerde enerji artışı sağlayan bir mineral olduğu için önemli etkiler yapar. Fakat hurma şurubu içerisinde çok yüksek oranda karbonhidrat bulunması nedeni ile bu şurup kesinlikle kilo problemi olan insanlar tarafından kullanılmamalıdır. Çünkü karbonhidrat insan vücudunda bulunan yağ oranının artmasına neden olur. Bu durumda çok büyük sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Hurma şurubu, doğal şeker açısından da zengin olduğu için oldukça şekerlidir. Fakat bu şeker, toz şeker ya da diğer besinlerde bulunan şekerlere göre çok daha sağlıklıdır. Çünkü hurma şurubu içerisinde bulunan şeker direk olarak hurmanın içerisinde bulunan doğal şekerden elde edilir.

Hurma şurubu, bazı insanlar tarafından tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Eğer sizlerde isterseniz hurma şurubunu tatlandırıcı olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde elde edebileceğiniz en sağlıklı tatlandırıcıyı kullanmış olacağınızdan emin olabilirsiniz. Eğer sizlerde hurma şurubunu hazır olarak almak yerine evlerinizde çok daha sağlıklı ve çok daha doğal bir şekilde yapmak istiyorsanız, birazdan vereceğim hurma şurubu tarifini, aynı şekilde uygulayarak bu efsanevi bitki ürününü elde edebilirsiniz.

Hurma Şurubu Malzemeleri
Hurma Şurubu Nasıl Yapılır?

Öncelikle elimizde bulunan hurmaları, tozdan ve kirlerden arındırmak amacı ille temiz bir şekilde yıkayalım. Bu durum hijyen açısından son derece büyük bir önem taşımaktadır. Daha sonra hurmaları geniş bir kap içerisinde en az, yarım parmak üzerine çıkacak kadar su ekleyelim. Bu şekilde yaklaşık iki saat kadar bir süre hurmaları su içerisinde bekletelim.

Bu işlem sonrasında hurmaların içerisine koyduğunuz suyu süzün ve iki saat suda bekleyerek iyice şişmiş olan hurmaların çekirdeklerini çıkarın. İsterseniz çıkardığınız hurma çekirdeklerini de birçok hastalıkta kullanmak amacı ile saklayabilirsiniz. Tüm hurmaların çekirdeklerini çıkardıktan sonra elimizde bulunan hurmaları derin bir kaba koyalım.

Son aşamada hurmaların üzerinde bir litre ılık su koyalım ve içerisinde bir adet limonu iyice sıkalım. Bu şekilde en az 4 saat boyunca hurmaları bekletin. Daha sonra hurmalar ile suyu bir blendera yardımı ile inceltin. Bu şekilde hurma şurubu koyu bir kıvam alacaktır. Karışımınızı bir tülbent yardımı ile süzerek elde edilen şurubu ağzını sıkıca kapatabileceğiniz bir kap içerisine koyarak buzdolabında saklayın.

Hurma şurubunun insan sağlığı üzerinde faydaları nelerdir?
" } ] }