Hurmanın ana vatanı Arap Yarımadası olup Dünya çapında tüketimi oldukça yaygındır. Hurmanın genellikle Ramazan aylarında tüketimi yoğundur. Hurma Hadis-i Şerif'lere konu olmuş Ramazan aylarında iftar sofraların vazgeçilmezidir. Hurma yetiştiriciliği bölgelere göre farklı türleri vardır. Hurma 16 farklı mineral, şeker, lif çeşitli yağlar içermektedir. Hurma çeşitli besin kaynağına sahip olduğundan zengin şifa kaynağıdır. Hurma çok tüketildiğinde zararlı hale gelmektedir. Daha çok diyabet, şeker ve tansiyon hastalarının az miktarda tüketmeleri gerekmektedir. Doktor bilgisinde kullanılabilir.
Hurmanın Zararları Nelerdir?
Hurma içerdiği bol miktardaki şeker yüzünden diyabet hastalarına tavsiye edilmez.
Aşırı derecede tüketildiğinde dalağa zarar verebilir.
Hurma besleyici ve bol miktarda besin ve vitamin bünyesinde barındırdığından kilo sorunu olan kişilere tavsiye edilmez.
Hurma çok fazla tüketildiğinde baş ve göz ağrısı görülebilir.
Hurma içerisinde bulunan folik asitten dolayı hamilelik öncesi ve ilk dönemlerinde mutlaka tüketilmelidir. Ancak hamileliğin ilk üç ayında günde 3 taneden fazla tüketilmemelidir. Zira doğumu kolaylaştırma özelliğine sahiptir. İlk dönemler de fazlaca tüketilmesi erken doğum veya düşük riskine sebep olur.