Öncelikle iki adet cennet hurmasını temiz yıkadıktan sonra robottan çekip marmelat haline getirin. Daha sonra muhallebiyi yapmak için uygun bir tencereyi alıp içine beş su bardağı sütü, iki çorba kaşığı dolusu unu, bir su bardağı toz şekeri ve bir adet yumurtayı ilave edip çırpma teli ile iyice çırptıktan sonra ocağın üzerine alın ve pütürleşme olmaması için sürekli karıştırmak şartı ile koyulaşana kadar iyice pişirin.
Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine bir adet damla sakızını ilave edin ve karıştırın bir iki dakika kaynayan muhallebinin altını kapatın ve ilk sıcağı çıktıktan hemen sonra bir paket vanilya ilave edin. Pürüzsüz bir muhallebi elde etmek için pişen muhallebiyi mikserden bir beş dakika kadar geçirin. Tatlıları servis edeceğimiz kaseleri alıp kaselerin altına eliniz ile ezdiğiniz bisküvileri biraz koyun. Yalnız bisküvileri çok ezmemeye özen gösterin. Bisküvilerin hemen üstüne muhallebiyi dökün. Muhallebinin üstüne ezdiğiniz cennet hurmasını döktükten sonra da en son olarak üstüne ceviz serpin ve birkaç saat buzdolabında dinlendirin. Birkaç saat sonunda
cennet hurması tatlısı servise hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.