Hurma Tozu Hurma, Türkiye'de hemen hemen her bölge iklimine ve toprağına uyum sağlayan bir meyvedir. Ancak genellikle Akdeniz bölgesinin Antalya yöresinde bolca yetiştirilir. Hurma meyvesinin kurutulmasından elde edilen hurma tozu, çeşitli tatlılarda, meyve suyu üretiminde, dondurma yapımında ve sıcak içeceklerin hazırlanmasında kullanılabilir. Hurma tozu, sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Hurma Tozunun Faydaları Nelerdir?
Hurma Tozu Nasıl Elde Edilir? Öncelikle olgunlaşmamış taze hurmalar yıkanarak kabukları soyulur ve güneş gören bir yerde sap kısımlarından iplere asılarak kurutulur. Belirli zaman aralığında kuruyan bu hurmalar, havanda dövme yöntemiyle veya mutfak robotlarıyla çekilerek toz haline getirilir. Hurma, sağlık açısından gayet yararlı bir meyve olduğundan, toz haline getirilen bu meyveyi birçok alanda değerlendirmek mümkündür. Hurma Tozundan Sıcak İçecek Yapılır mı? Tabii ki. Bunun için ihtiyacınız olan bir bardak su ve bunun kaynatılması için uygun bir kaptır. Kaynatılmış olan bir bardak sıcak su içerisine istenilen miktarda hurma tozu eklenip karıştırılarak krema kıvamında nefis bir sıcak içecek elde edilir. Bu tozun şeker oranı yüksek olduğundan, ayrıca şeker kullanmanıza gerek yoktur. Soğuk kış aylarında ısınmak ve içerisindeki vitaminler sayesinde vücut direncinizi artırmak istiyorsanız, farklı bir tat arıyorsanız mutlaka hurma tozu çayını denemenizi öneririz. Ekstra Bilgiler Hurma tozu, sadece sıcak içeceklerde değil, aynı zamanda smoothie yapımında, yoğurt ve sütle karıştırılarak da tüketilebilir. Ayrıca, tatlı tariflerinde şeker yerine doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılabilir. Hurma tozu, gluten içermediği için gluten intoleransı olan bireyler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. |