Hurma Çayı
Hurma çayı, Doktorların faydalarını saya saya bitiremediği hurma çayı ve pekmezinin faydaları 35 başlıkta anlatılmaktadır. Bunlardan bazıları; kalbe yararlı olması kolesterolü düzenlemesi, şekeri düzenlemesi, vücudun zehrini dışarıya atması, kalbe iyi gelmesi, göz hastalıklarına iyi gelmesi, kanser, ağız içi yarası, ishali diş etlerine yararlıdır.
Kemikleri kuvvetlendirir. Hurma çayı ağızda bekletilirse ağız ve diş ağrılarına çok ama çok faydalıdır. Hurma Çayı içildikten sonra hemen üstüne su içildiği zaman kalbe kuvvet verir.
Hurma çayı yeşil çay, ıhlamur ve siyah çaydan daha faydalı oldukları uzmanlarca açıklanmıştır. Arabistan da eskiden olduğu gibi halende yapılıp içilmektedir. Çayı içtikten sonra vücutta görülen en büyük etkisi ise daha dinç ve enerji verdiği uzmanlarca açıklanmış bir bilgidir. İç organlarının daha güçlü, dayanıklı ve iç organlarının hızlı çalışmasını sağlar. Kan basıncını dengeler. Günde iki çay bardağı tüketildiği taktirde kanser riski olan kişilerde bu riski ortadan kaldırdığı Hintli ve Arap doktorlar tarafından ortaya konmuştur.
Ağız kokusuna iyi gelen hurma çayı
Ağız kokusu olan kişiler düzenli Hurma çayı içtiği taktirde kokunun ortadan kalktığı görülmüştür. Hurma çayı içildiği zaman tokluk hissi verir. Hintli doktorlar şişman hastalarına hurma çayını içtikten sonra yemek yemelerini önerirler ve bütün hastaların içmesini önerilir. Hurma çayı bütün hastalıklara iyi geldiği söylenir.
Hastalar hurma çayını içtikten sonra yemek yemeleri de önerilmektedir. Hurma çayı hurmanın yapraklarını kaynatarak yapılan bir içecek türüdür. Hurma çayında birçok vitamin türü vardır. Bu çay birçok hastalıklara iyi geldiği de söylenmektedir uzmanlar tarafından. Uzmanlar bu çayı şiddetle öneriliyor.
20.01.2024 09:31:20
Hurma Çayı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|