Hurmaları bir gece önceden üzerini iki parmak aşacak içme suyunda bekletiyoruz. Ertesi gün çekirdeklerini çıkarıyoruz ve hurmanın suyundan azar azar katarak güzelce eziyoruz. Kakao ilave edilerek karıştırmaya devam ediyoruz. Vanilya ve ceviz parçaları ilave edildikten sonra bir miktar daha karıştırıyoruz. Borcam bir kabın dibini sudan geçiriyoruz. Daha sonra karışımı tepsinin üzerine boşaltıyoruz. Üzerini pürüzsüz bir hale getirip streç film ile kaplayarak buzluğa kaldırıyoruz. 2 saat bekledikten sonra lokum büyüklüğünde kare şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
- 2 paket kakaolu pötibör bisküvi
- 1 kilo Trabzon hurması
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kasesi fındık içi
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
Sosu için
- 3 çay bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- Yarım su bardağı toz şeker
Bisküvili Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?
Hurmaların saplarını çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz.
Eğer hurmaların çekirdekleri var ise çıkartıp doğrayıcı ya atıyoruz ve püre haline gelinceye kadar çeviriyoruz. Hurma püresini tencerenin içerisine alıyoruz. Üzerine şeker ile vanilyayı ilave ediyoruz. Ocağın üzerine alıp çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz.
Nişastayı geniş bir kâseye alıyoruz. Üzerine bir miktar su ilave ederek karıştırıyoruz. Bir taraftan hurmayı karıştırırken bir taraftan da nişastalı suyu ilave ediyoruz. Birkaç dakika bu şekilde pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
Sosunu hazırlamak için başka bir tencerenin içerisine sütü, kakaoyu ve şekeri koyuyoruz. Ocağın üzerine alarak çırpma teli ile karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
Borcam bir tepsiye bir sıra kakaolu bisküvi diziyoruz. Üzerine bir miktar hurmalı krema döküp yayıyoruz. Bol miktarda fındık parçaları serpiştirip, bu şekilde üç kat bisküvi döşüyoruz. Tatlımız bir miktar soğuduktan sonra en son çikolatalı sos döküyoruz. Üzerine yine fındık serpiştirip kare dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hurmalı Pay
Hurmalı Pay Malzemeleri
- Yarım paket margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 15 adet hurma
- 1 su bardağı un
- 125 gram krem peynir
- 2 kaşık pudra şekeri
Hurmalı Pay Nasıl Yapılır?
Margarini yağ tavasına alarak eritin ve çırpma kabına alın. Üzerine esmer şekeri ilave edip krema halini alıncaya kadar çırpın. Yumurtayı ilave edip çırpmaya devam edin. Ceviz ve unu ilave edip bu defa eliniz ile yoğurun. Büyükçe bir top haline getirip streç film ile kaplayın ve buz dolabına kaldırıp en az bir saat bekletin. Hurmaların çekirdeklerini çıkartın. Bir tencerenin içerisine hurmaları alın ve bir parmak geçecek kadar su ile doldurun. Ocağın üzerine alarak bir iki taşım kaynatın. Biraz soğuduktan sonra karıştırıcıdan geçirip püre haline getirin. Üzerine krem peyniri ilave edip bir miktar daha karıştırın.
Fırın tepsisinin üzerine alüminyum folyo serin. Buz dolabındaki hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçasını tepsinin üzerine yayın. Üzerine hurmalı harcın tamamını yayın. Kalan hamuru da üzerine kaplayıp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kare şeklinde dilimleyip, üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 07:47:02