Öncelikle hurmaların çekirdeğini temizleyip doğrayıcı rondonun içine koyuyoruz. Daha sonra Türk kahvesi, kakao, vanilya ve pudra şekerini ilave edip rondoyla iyice eziyoruz. Hazırladığımız hurma şekerinin iç kısmını elimizde ovalayarak parmak gibi şekiller veriyoruz tüm malzeme bitene kadar aynı işleme devam edip tepsiye diziyoruz ve dolapta donmaya bırakıyoruz. Hurma şekerleri dolapta biraz donduktan sonra biz küçük bir tencerede toz şekeri kısık ateşte karıştırarak eritiyoruz.
Dikkat edelim yanmasın ve kararmasın. Parmak şeklinde hazırladığımız hurma askerlerini bir kurdana batırıp erittiğimiz şekerin içine batırıp çıkartıyoruz. Bu işlem bütün malzemeler bitinceye kadar devam ediyoruz. Üst kısımlarına kapladığımız şeker donup kıtır kıtır olacaktır. İçi enfes kahve aromalı dışı şeker kaplı hurma şekerimizi çocuklarımıza ve sevdiklerinize gönül rahatlığı ile ikram edebiliriz. Seveceğinizden %100 emin olduğum bir tariftir. Hurma şekeri sevdiklerinizle ve sizlere şimdiden afiyet şifa olsun.