Hurma Tozu
Hurma Tozu, Hurma, Türkiye'de hemen hemen her bölge iklimine ve toprağına uyum sağlayan bir meyvedir. Ancak genellikle Akdeniz bölgesinin Antalya yöresinde bolca yetiştirir. Hurma meyvesinin kurutulmasından elde edeceğiniz tozu ile çeşitli tatlılarda, meyve suyu üretiminde, dondurma yapımında ve sıcak içecekler hazırlanmasında hurma tozundan faydalanmanız mümkündür.
Hurma meyvesine ait toz sağlık açısından da oldukça faydalıdır.
Hurma Tozu Faydaları Nelerdir?- Hücre yenileme etkisine sahip olan nadide meyve türüdür.
- Doyurucu özelliğe sahiptir.
- İçerisinde bulunan vitamin sayesinde önemli bir besin kaynağıdır. İçerisinde A, C, B1, B2 vitaminleri bulunmaktadır.
- Antioksidan görevi mevcuttur.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Kanser hastalığına yakalanma riskini azaltan selenyum açısından da zengin brir şifa kaynağıdır.
- Flor içerir. Bu madde diş çürümelerini önleyici özelliğe sahiptir.
- Hurma toz halinde yenildiğinde aromasıyla damakta enfes bir tat bırakır.
Hurma Tozu Nasıl Elde Edilir?
Öncelikle olgunlaşmamış taze hurma yıkanarak kabukları soyulup güneş gören yerde sap kısımlarından iplere asılarak kurutulur. Belirli zaman aralığında kuruyan bu hurmalar havanda dövme yöntemiyle veya mutfak robotlarıyla çekilerek toz haline getirilir. Hurma sağlık açısından gayet yararlı bir meyve olduğundan toz haline getirilen bu meyveyi birçok alanda değerlendirmeniz mümkündür.
Hurma Tozundan Sıcak İçecek Yapılır mı?
Tabi ki. Bunun için ihtiyacınız olan bir bardak su ve bunun kaynatılması için uygun bir kaptır. Kaynatılmış olan bir bardak sıcak su içerisine istenilen miktarda hurma tozu eklenip karıştırılarak krema kıvamında nefis sıcak içecek elde edilir. Bu tozun şeker oranı yüksek olduğundan ayrıca şeker kullanılmasına gerek yoktur. Soğuk kış aylarında ısınmak için ve içerisindeki vitamin sayesinde vücut direncinizi arttırmak istiyorsanız ve farklı bir tat arıyorsanız mutlaka hurma tozu çayını denemenizi öneririz.
20.01.2024 05:27:33
Hurma Tozu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|