Sivas Hurma Tatlısı

Sivas Hurma Tatlısı, evde malzemeleriniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir tatlı türüdür. Malzemelerini her marketten bulabilirsiniz. Sivas hurma tatlısını yemeklerden sonra yiyebilir veya da bir misafiriniz geldiği zaman kolay bir şekilde yaparak servis edebilirsiniz. Sivas hurma tatlısı lezzet bakımından çok lezzetli bir tatlıdır.
Genellikle Sivas da herkes bu tatlıyı bilir ve yapardır. Gelelim Sivas hurma tatlısının yapılışına.

Sivas Hurma Tatlısı Malzemeleri

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 3.5 su bardağı su

Sivas Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır?


Öncelikle elinize bir tava alınız ve içerisine margarini, tereyağını koyunuz. Erimesi için biraz belleyiniz. Elinize bir leğen alarak içerisine yumurtayı, yoğurdu, unu, nişastayı ve erittiğiniz yağı ekleyerek karıştırınız. Daha sonra karbonatı, limon suyunu ve sıvı yağını ilave ediniz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurunuz. Daha sonra hamurun içerisine cevizi ilave ediniz ve yoğurunuz ve 15 dakika dinlenmeye bırakınız. Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bir parça kopararak elinizde varsa kalbura yok ise rendenizin küçük olan tarafına hafif bir şekilde bastırarak açınız.
Daha sonra elinize bir fırın tepsisi alarak altını güzel bir şekilde yağlayınız. Açtığınız hamurun bir ucundan tutarak rendeden kaldırınız ve yağladığınız tepsinin içerisine diziniz. Hamurunuzun hepsini bu şekilde yapıp tepsiye diziniz. Daha sonra tepsiyi 180 derecede olan fırınınızın içerisine yerleştiriniz ve 40 dakika kadar pişirmeye bırakınız. Daha sonra şerbeti için elinize bir tencere alınız ve içerisine suyu ve şekeri koyarak 40 dakika kaynatınız. Kaynamakta olan şerbetin içerisine 3-4 damla limon sıkınız ve 5 dakika kadar daha kaynatınız ve ocaktan indiriniz. Şerbet soğuyana kadar bekleyiniz. Daha sonra fırından çıkardığınız tatlınızın ilk sıcaklığı geçince şerbeti üzerine dökünüz. Sivas hurma tatlısı hazır hale gelmiştir. Sivas hurma tatlınızın şerbeti iyice çektiği zaman dilediğiniz zaman yiyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 10:47:34
Sivas Hurma Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sivas Hurma Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sivas Hurma Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir

Hurma ağacı nasıl yetiştirilir Hurma ağacı sıcak ve kurak iklimleri sever. Ülkemizde Akdeniz ikliminin yaşandığı yöreler hurma ağaçlarının gelişimine çok uyg...
Devamını Oku

Hurma Çekirdeği Yutmak

Hurma Çekirdeği Yutmak, Yediğimiz hurmanın çekirdeklerini hiç düşünmeden pek çoğumuz direk çöpe atarız. Bunun nedeni ise hurma çekirdeği i...
Devamını Oku

Hurma Poleni

Hurma poleni, Hurma poleni hurma ağacının döllenmesinde kullanılır. İnsan vücudu için çok faydalıdır. Hurma poleni hurma ağacının gövdesinde bulunur. Döllenm...
Devamını Oku

Hurma Kabızlık Yaparmı

Hurma kabızlık yapar mı, mucize bir meyve ola hurma sağlık açısından oldukça faydalıdır. Sağlığımıza sağladığı yararları saymakla bitmeyen hurma özellikle de...
Devamını Oku

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur

Cennet Hurması Nasıl Kurutulur, Trabzon Hurması veya Akdeniz Hurması olarak da bilinir. Kışın yapraklarını döken seyrek dallı bir meyvedir. Sarımsı beya...
Devamını Oku

Cennet Hurması Kurusu

Cennet hurması kurusu, Cennet hurması hemen hemen herkes tarafından sevilen bir kış meyvesidir. Çoğu insan tarafından ömrünün uzatılması adına cennet hurması...
Devamını Oku

Bebeklere Hurma

Bebeklere hurma, yeni doğan bebeğin ağzına kadın sütünden öncesinde öncelikle yumuşatılmış hurma sürülmesi, bebeği enfeksiyonlara karşın savunuyor. Uzma...
Devamını Oku

Hamilelikte Cennet Hurması

Hamilelikte Cennet Hurması, sayılamayacak kadar faydası vardır. Cennet hurması aynı zamanda Trabzon hurması olarak da bilinir. İçerisinde birçok vitamin...
Devamını Oku

Cennet Hurması Yetiştiriciliği

Cennet Hurması Yetiştiriciliği, ülkemizde daha çok Akdeniz bölgesindeyapılmaktadır. Çünkü bu ağaç ancak bu iklim kuşağında yetiştirilebilmektedir. Cenne...
Devamını Oku

Cennet Hurması Nerede Yetişir

Cennet Hurması Nerede Yetişir, Halk arasında Trabzon Hurması olarak da bilinen ve kışın soğuğa dayanabilen cennet hurmasının kanser başta olmak üzere bi...
Devamını Oku

Bağdat Hurma Tatlısı

Bağdat hurma tatlısı, yapım emek isteyen tatlılar arasında yer alır. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşmış olan bu tatlı lezzet bakımından da oldukça fa...
Devamını Oku

Yaş Hurma

Yaş hurma, sağlık açısından oldukça önemli bir meyvedir. Birçok önemli üniversitenin öğretim görevlileri üzerine çok araştırmalar yapılan bir meyve türü oldu...
Devamını Oku

Hurma Ağacı

Hurma ağacı, Hurma ağacının dünyada binlerce çeşidi vardır. Büyük bir yayılma alanına sahiptir. Sıcak çöl ülkelerinin bitkisidir. Hurma ağaçları ...
Devamını Oku

Gebelikte Hurma Yemek

Gebelikte hurma yemek, Her anne adayı hamilelik süresince bebeği ve kendi sağlığı için aldığı besinlere çok dikkat etmekte ve seçici davranmaktadır. Bun...
Devamını Oku

Acve Hurması Hamilelik

Acve hurması hamilelik, Hamileliklerde anne adaylarına doktorlar ve etrafındaki birçok insan çeşitli tavsiyelerde bulunur. Vitamin ilaçları kalsiyum ilaçları ve...
Devamını Oku

Hurma Hamilelikte Ne Zaman Yenmeli

Hamilelikte hurma ne zaman yenmeli sorusunun en net yanıtı her zaman olmalıdır. Ancak özellikle hamileler için bulunmaz bir besin olan hurmanın fazla yenilme...
Devamını Oku

Hurma Tozu

Hurma Tozu, Hurma, Türkiye'de hemen hemen her bölge iklimine ve toprağına uyum sağlayan bir meyvedir. Ancak genellikle Akdeniz bölgesinin Antalya yöresinde b...
Devamını Oku

Hatay Hurması

Hatay Hurması, Ana vatanı Japonya ve Çin olan, 'Cennet hurması' ismiyle de tanınan, piyasada Trabzon hurması olarak satılan hurmanın ağzı kaynaştırmaya ...
Devamını Oku

Hurma Reçeli

Hurma reçeli, ülkemizde dahil birçok ülkede insanlar tarafından yaygın olarak yapılan yiyeceklerden biridir. Özellikle hurmanın insan vücudunda sağladığı fay...
Devamını Oku

Hurma Yaprağı

Hurma Yaprağı, Hurma, Türkiye'de hemen hemen her bölgede yetişmektedir. Ancak en çok yetiştiği yer Akdeniz bölgesinin Antalya yöresidir. Hurma meyvesinin ağı...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir
Hurma Çekirdeği Yutmak
Hurma Poleni
Hurma Kabızlık Yaparmı
Cennet Hurması Nasıl Kurutulur
Son Forum Konuları
Bal Ve Hurma Poleni Karşımı Hk.
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024