Hurma Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Hurma Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Kurabiyesi

Hurmayı çok seven biri olarak söyleyebilirim ki hurma kurabiyesi bugüne kadar yediğim en lezzetli kurabiyelerden biri. Mutfakta yeni yemekler ve pasta çeşitleri denemeyi çok seven biriyimdir. Elimin altında bir kasa dolusu hurma varken durabilir miyim? Bir gün hurmayı sütle pişirdim, üzerine tereyağı kızdırıp döktüm ve ceviz serptim; mükemmel ve çok hafif bir tatlı oldu. Ama ben durur muyum, o kadar hurma mutlaka değerlendirilmeliydi. Kurabiyeyi de çok severim, küçük bir araştırma sonucu hurma kurabiyesi nasıl yapılır buldum. Tarifin üzerinde biraz oynamalar yaparak harika ötesi bir sonuç elde ettim. Bu arada kayınvalidem hacdan geldi ve hurma alışverişini biraz fazla abartmış; bu hurmalar oradan. Her neyse, yaptığım hurma kurabiyesinin tarifini sizlerle paylaşıyorum ve mutlaka denemelisiniz. Göreceksiniz, sonuç enfes olacak.

Hurma Kurabiyesi İçin Gereken Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı un (Hamur elinize yapışırsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pekmez (Üstüne sürmek için)

İç Harcı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz
  • 15-20 adet hurma
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hurma Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hamura başlamadan önce hurmaları ılık suya koyup bekletelim. Ayrı bir kapta tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice karıştıralım. Daha sonra sirke, yoğurt, kabartma tozu, vanilya, yumurta, nişasta ve unu ekleyip yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edeceğiz; tarifte verdiğim un az gelirse ekleyebilirsiniz. Fazla katı yoğurmayın, iç harcı koyunca kapatamazsınız. Hamuru yoğurma işlemi bittikten sonra suya ıslattığımız hurmaları sudan alıp kurulayarak minik küpler şeklinde doğrayalım. Robottan iri şekilde çektiğimiz cevizlerle karıştırıp tarçın ekleyelim. Yoğurduğumuz hamuru dörde bölüyoruz ve serçe parmağı kalınlığında açıyoruz. Açtığınız hamuru geniş ağızlı su bardağı ile yuvarlak şekiller kesiyoruz. Tam ortasına gelecek şekilde bir kaşık hazırladığımız iç harcından koyup önce iki tarafını, sonra diğer iki tarafını kapatarak büyük bir mantı şekli veriyoruz. Bu işlemi malzemeler bitinceye kadar devam ettirelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hazırlamış olduğumuz kurabiyeleri dizelim ve üzerine fırça yardımı ile pekmez sürelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Pişirme sırasında sık sık kontrol edelim, yoksa fazla kızarabilir. Altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişecek. Hurma kurabiyesini deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun diyorum.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hurma Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Cennet Hurması ile Yapılan Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Cennet Hurması ile Yapılan Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir?

Hurma Ağacı Nasıl Yetiştirilir?