Hurma Tatlısı Hurma, özellikle Ortadoğu ve Akdeniz mutfağında yaygın olarak tüketilen bir meyvedir. Çoğunlukla Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, pek çok vitamin ve mineral barındıran kıymetli bir besin kaynağıdır. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan olan hurma, hem tat hem de besleyicilik açısından herkes tarafından sevilerek yenir. Hurma ile yapılan tatlılar, farklı lezzetler sunar ve özellikle hurma tatlısı, hazırlanışı oldukça kolay olan popüler bir tatlıdır. İçine eklenen malzemeler sayesinde hamura ayrı bir lezzet katılmaktadır. Hurma Tatlısı Nedir? Hurma tatlısı, ismini şekli hurmaya benzediği için almıştır. Pek çok kişi bu tatlının hurma ile yapıldığını düşünse de aslında bu tatlı, şerbet eklenerek hazırlanan bir hamur tatlısıdır. Geleneksel olarak, şerbetli tatlılar kültürümüzde önemli bir yer tutar ve hurma tatlısı da bu geleneğin güzel örneklerinden biridir. Siz de bu lezzeti denemelisiniz. Hurma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Hurma Tatlısının Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak hurma tatlısının şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye su ve şekeri koyarak kaynatalım ve kenara alarak soğumaya bırakalım. Hurma tatlısının iç malzemesi olarak tarçın ve ceviz içini bir kâsede karıştıralım. Derin bir kaba margarin, yumurta, su, tuz, un ve kabartma tozunu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım. Aldığımız hamurları bir rendenin üzerinde işaret parmağınızın uzunluğunda olacak şekilde bastırarak açalım. Açtığımız hamurun içine iç malzemeden koyarak kapatalım. Hamurun ek yerini alta getirerek fırın tepsisine dizelim. Bütün hamurları hazırlayarak tepsiye dizdikten sonra, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkardığınız hurma tatlısının üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti dökün. Üzerine başka bir tepsi kapatarak bir gece dinlenmesi için bekletin ve daha sonra servis yapın. Afiyet olsun. |