Cennet Hurması ReçeliCennet Hurmasının FaydalarıCennet hurması, şifa niyetine tüketilebilecek meyvelerden biridir. Son yıllarda popülaritesi artmasına rağmen, hala birçok kişi tarafından yeterince bilinmemektedir. Bu meyve, lif açısından oldukça zengindir ve şu faydaları bulunmaktadır:
Cennet Hurması Reçeli İçin Gerekli Malzemeler
Cennet Hurması Reçeli Nasıl Yapılır?Cennet hurmalarını temiz bir şekilde yıkadıktan sonra, elma dilimleri ya da küp şeklinde doğrayabilirsiniz. Hurmaları doğradıktan sonra geniş bir tencereye koyup üzerine toz şekeri ekliyoruz. Tencerenin ağzını kapatıp en az 12 saat bekletiyoruz. Ertesi sabah, tencereye bir su bardağı sıcak su ekleyip kaynayana kadar ara ara karıştırıyoruz. Üzerinde biriken köpükleri almanız faydalı olacaktır. Kaynadıktan sonra karanfil ve limon tuzunu da ekleyip, birkaç taşım daha kaynatarak reçelin koyulaşmasını sağlıyoruz. Reçel koyulaştıktan sonra, kepçe yardımıyla cam şişelere dolduruyoruz ve şişeleri ters çeviriyoruz. Ertesi gün şişeleri kuru ve temiz bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Bu sağlıklı ve lezzetli reçeli denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun. |
Cennet hurması bizim bahçede de her yıl bol miktarda oluyor. Biz tükettiğimiz kadar da dibine dökülerek çürüyor. Bu reçeli yapabilmek için tam olgunlaşmasını mı bekleyeceğiz yoksa hafif yumuşaması durumunda mı yapmamız gerekiyor. Ayrıca şekeri biraz az koysak herhangi bir olumsuzluk ortaya çıkar mı?
Cevap yazCennet hurması reçeli yaparken, hurmaların tam olgunlaşmış olması önerilir. Tam olgunlaşmış hurmalar daha tatlı ve lezzetli olur, bu da reçelin tadını iyileştirir. Şeker miktarını azaltmak istiyorsanız, reçelin daha az tatlı olacağını ve belki de saklama süresinin kısalabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Ancak, şeker miktarını kısmen azaltmak genellikle büyük bir sorun yaratmaz.